İşimiz modellemek

Network marketing sektöründe işinizi doğru öğreterek doğru başlangıçlar yapabilirsiniz. İşinizi sunuş şekliniz ve doğru başlangıçlar yapmanız doğal olarak ekibinizin sizden gördüğünü aynı şekilde yapacağı için önemli.

Unutmayın ki network marketing işi modellemeye dayalı bir iş modelidir. Ne söylediğinizden çok ne yaptığınız önemlidir. Ve siz ne yaparsanız ekibinizdeki kişiler de sizi modelleyip ayak izlerinizi takip ederek aynı yolda yürüyeceklerdir.

İlk andan itibaren doğru bilgiler ışığında doğru eğitimlerle başlamanız, ekibinizi bilinçli ve doğru biçimde kurmanız, doğru bilgi ile donatmanız, izlenecek yol ve eğitimler hakkında doğru bilgiler vermeniz, ekibinizin işi doğru öğrenmesini sağlamakla birlikte sağlam ve donanımlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Modellemenin doğru uygulanması ile birlikte ortaya temelleri sağlam bir yapı çıkacaktır.

İşini doğru şekilde öğretmemen, ekibini doğru biçimde kurmayarak bilgi ile donatmaman durumunda balon kazançlar sağlarsın. İlk başlarda kazandığın güzel pirimler doğru kurmadığın ekibinin ne yapacağını bilmeyerek, sudan çıkmış balık misali çabalarının boşa çıkması, çevresel etkenler, aldığı hayırlar, doğru zamlarda doğru hamleleri yapamaması, gibi nedenlerle ekip kurma sürecinin uzaması ile birlikte motivasyonlarının düşmesi buna bağlı olarak işi bırakmalarına neden olur. Bu neden ile ekibinin dağılır ve kazançların zaman içerisinde sıfırlanır. Unutma ki ekibindeki herkes madenden çıkmış ham bir değerli taşa benzer, sen onları doğru şekilde işlersen pırlantaya, zümrüde, mücevhere dönüşerek değerlenecek, bulundukları yere değer katacaklardır.

21. Yüzyılın ticaret modeli NETWORK MARKETİNG sektörü kazandır kazan formülü üzerine kurulmuştur. Ekibinizde işi bırakan kişiler dolayısı ile sektörü ve işini kötüleyecek veya en iyi ihtimalle denedim olmadı diyecek. Her türlü durumda en fazla zararı öncelikle sen sonrasında dolaylı olarak şirketin ve sektör görecektir.

Bilgili ve donanımlı bir ekip kurmak belki biraz zaman alacak; ama sonuçta içi dolu, bilgili, donanımlı ve kazanan bir ekibe ve dolayısı ile kademeli olarak artan bir gelire sahip olursun. Bu organik büyüme ekibinden kariyerler çıkartmanı sağlarken senide kariyere taşıyacaktır. Buna bağlı olarak ta ilerleyen süreçte kazanç / kariyer / işin büyüme hızı yukarı doğru düzenli ve dengeli artan bir ivme kazanacaktır. İlk başlarda emek vererek ektiğin bilgi tohumları ilerleyen süreçte bilgi ve tecrübe ile doğru orantılı olarak sağlam ve hızlı bir büyüme yakalayacaktır.

Sonuç olarak “Emek olmadan yemek olmaz” sözünden yola çıkarak, verdiğin emeğin tam karşılığını kısa ve uzun vadede tam olarak alabileceğin ender sektörlerden birisidir network marketing.

Yorum yapın