Değişime hazır mısın?

Bir girişimci olduğunu düşünüyorsan gelişmen, değişmen ve dönüşmen gerektiğini bilerek hareket etmelisin, fırsatlara odaklanmadan önce kendinden işe başlamalısın. Kendini yola getirmeli, bir elmas gibi işlemelisin.

Kim olmak, kime dönüşmek istiyorsun. Üç sene, beş sene sonraki sen nasıl birisi olacak. İşinde, evinde, çevresinde, ülkesinde insanlar onu nasıl birisi olarak anacak, bunun planını yap. Otur kendinle toplantı yap, sor kendine, cevap ver kendine. Elini korkak alıştırma, gelecekteki seni inşa ediyorsun, ezilir, uykusuz kalır, yorulur diye düşünme, bırak ne kadar zor olursa o kadar sağlam olacak o kadar tecrübeli, o kadar bilgili birde buradan bak. Şimdi nasıl görünüyor. Başarıları ile açılan tüm yaralarını kapatacak, başka hayatlara dokunduğunda tüm uykusuz günlerine değecek, arkasına baktığında eseri ile gurur duyarken tüm yorgunluğunu unutacak.

Az sonra, birazdan, sonra, ertelemektir, önemsememektir, vazgeçmektir. Şimdinin gücünü kullanarak harekete geç, gelişmeye başla, değişimi planla, dönüşeceğin senin ilk adımlarını at.

Bunu yaparken yüreğini, hayallerini ve hedeflerini de yanına almayı unutma 🙂 ….

Yorum yapın